lørdag den 27. september 2014

Time flies

Hej allesammen!
Tiden flyver når man har det sjovt, og det kan jeg skrive under på. De foregående 14 dage siden mit sidste indlæg har stået mest på skolen.. Jeg tager afsted hjemmefra klokken 07 om morgenen, og kommer hjem ved 17 tiden, så det er en meget lang dag. Derudover har jeg også en del lektier, og nogle af dem tager ret lang tid. Men jeg nyder det. 
Onsdag i sidste uge havde jeg noget der hedder Early Release som er en skoledag, hvor du har alle dine classes de er bare forkortet på tiden, så de er halvt så lange. Det vil sige at jeg fik fri fra skole 11:30, men jeg havde stadig træning klokken 15, så mine veninder og jeg kørte mod en lidt større by end Plymouth for at spise et sted der hedder Noodles Company. Det er nok en af mine favorit restauranter herover, og jeg har været der tre gange. 
Fredag var der et football game, hvilket igen var en helt fantastisk aften, og vi vandt endnu engang. 
Søndag tog jeg med min leason (kontaktperson) og hendes datter som er på min alder, mod et stort og super fedt Mall i en by der hedder Appleton. Jeg fik købt mit homecoming dress, og en masse andre lækre ting. Alting her er så lækkert og billigt!! De fleste af jer har nok hørt om homecoming, men det er en uge i starten af skoleåret, hvor man i hele byen samles og fejre diverse ting. Jeg ved faktisk ikke helt hvad det, er men jeg glæder mig rigtig meget. Ugen starter ud med at pigerne skal spille football og drengene volleyball, så vi bytter sport. Igennem alle ugedagene er der forskellige temaer fx. en pyjamas dag og en togadag. Fredag er der et football game, og alle siger at det er helt vildt fantastisk. Lørdag er der the dance på skolen, hvilket er en fest, som jeg glæder mig rigtig meget til. 
Det var ellers en helt normal skoleuge, indtil jeg onsdag morgen træder ind i gymnastiksalen og en af mine gode venner fra cross country står med en buket blomster og et kæmpe skilt der sagde homecoming. Så det kom virkelig som et chok for mig, men nu har jeg fået en homecoming date, og jeg er sikker på at det nok skal blive rigtig sjovt, for vi skal afsted i en gruppe, med en stor vennekreds. 
Denne fredag var der endnu et football game, hvor vi igen vandt. Temaet var dog denne gang Beaching Out, så folk trådte op i hawaiiskjorter og hullahulla halskæder. Jeg har også været til ter cross country races tror jeg, og det er også gået meget fint. Jeg har haft en del problemer med mine skindeben, men jeg håber at det er bedre nu. Næste uge er ellers en normal skoleuge, og et par races - tror jeg nok. Men jeg har det rigtig rigtig godt, og jeg nyder det herover!!
Kram fra Emilie

Early release day med Olivia, Lizzy, jeg, Danielle, Erin og Hannah. 

Alle udvekslingsstudenterne på min skole, og Leon fra Tyskland som er på the Football team. 

Danielle, Lizzy og jeg fra vores race. 

Denne uges Football game med Olivia og danielle 



søndag den 14. september 2014

Weekend

Klokken er 21:30 i skrivende stund, og jeg er tæt på at falde i søvn. Jeg har haft en helt fantastisk, men travl weekend, og ikke mindst uge.
Den sidste uge har som sagt egentlig bare stået på skole, og cross country træning og en spagetthi dinner. Spagetthi dinner er noget af det mest hyggelige der findes. Aftenen inden et meet/race mødes nogle af vores forældre mens vi træner, og laver mad til os over i kirken. Så efter træning løber vi over i kirken og spiser med trænerne. Det er SÅ hyggeligt. Men jeg klarede endnu en skoleuge, som var fyldt med mundtlige fremlæggelser om The Integumentary organ system og en test i matematik med en masse ting jeg aldrig havde set før haha. Herover tager de algebra (Ligninger osv) før de starter på geomotri, og derefter tager de calc (problemregning). Så de elever jeg har matematik sammen med er super gode til algebra, men har ingen ide om geometri eller calc, så det er lidt irriterende, for jeg har jo en bacis i alle tre dele, men ikke et speciale i algebra ligesom dem, men jeg klarer mig.
Fredag var nok den bedste dag i ugen. Efter practice tog jeg hjem og spiste aftensmad. Derefter tog jeg med fem af mine rigtige gode veninder fra cross country til Football match. De er alle 16, så vi kørte alle sammen i en bil, og tro mig - vi havde det SÅ sjovt. Det var cirka fem graders kulde, det blæste og det regnede. Derudover var det en orange night out, og det betyder at man skal være orange. (Min skoles farve er orange og sort, så det er en af de to farver.) Så folk troppede op i jagttøj og kedeldragter i orange. Men det var en rigtig spændende kamp, og vi vandt samt fik touch down på den første kick off.
Efter the football game tog vi til et frozen youghurt sted, også tog vi hjem til Olivia, og sov. Eller sov - jeg var utrolig træt morgenen efter da jeg vågnede op klokken 7 og skulle til min værtsfætters football game.
Erin, Olivia, Danielle, Hannah, Lizzy og jeg til the football game. All boundled up for the frozen tundra ;-)
At Frozen Youghurt!

Han er en 5th grader og 11 år gammel, så det var utrolig underholdende, at se deres football kamp da de alle bogstaveligt talt løber efter bolden, og lægger sig oven på hinanden. Derefter tog jeg til soccer kampen, hvor Plymouth vandt en alt for tæt kamp 1-0, og Antonio fra Italien scorede the afgørende mål. I dag søndag har jeg været i kirke, og derefter tog jeg med nogle af de andre udvekslingsstudenter og nogle af deres familiemedlemmer til baseball game hos Milwaukee Brewers. De vandt deres første kamp i meget meget lang tid, og det var utrolig kedeligt at se en 3-timers lang baseball kamp. Men vi lavede vores eget sjov, og jeg har haft en super god uge.
Næste uge står på skole, og forskellige andre aktiviteter.
Men alt er godt, og jeg har det rigtig godt.

Panorama picture from the Brewers game

Antonio (Italien) (Sleeping)), jeg og Grace (Melis fra Tyrkiets værtsøster)

Grace, Antonio, Melis og Anna foran the stadium.

tirsdag den 9. september 2014

Første uge i skolen

Så fik jeg endelig tid til at opdatere jer omkring mit amerikanske eventyr. Eller tid og tid - jeg sidder på en cykel i min skoles fitness center og er ved at køre cool Down programmet. Jeg har løbet lidt for meget xc og er blevet lidt for øm i min lægge, så ligenu står den på 10 kilometers High intensity spinning. 
Min første skoleuge er gået rigtig godt - jeg elsker det herover. Skolen er ligesom i filmene med lockerne og de lange hallways. Bøgerne er mindst 200 sider lange, selvom det er en bog om food sanitization. Mit skema har jeg til deles selv valgt og alle fagene er rigtig spændende. 
1. Period - Team and Individual Sports
Super god måde at starte morgenen ud på (7:35) hvor min værtsfar er min træner. Vi har spiller softball de sidste gange men vi skal både lave vandpolo og andre spændende aktiviteter. 
2. Period - U.S History 
Virkelig virkelig spændende class som er en del udfordrende da jeg ikke har den samme baggrundsviden som de andre elever. Men min lærer er super god og bruger meget teknisk undervisning.
3. Period - Algebra II 
Her sepererer de matematik i algebra, geometry or caulc. Det er meget svært med de amerikanske termer, men jeg lærer rigtig meget. 
4. Period - Contemporary Literature and composition 
Min engelsk klasse som er virkelg spændende, og vi skal heldigvis læse en masse bøger.
5. Period - Lunch
Og dette er bestemt ligesom i filmene, med katinemad osn. Jeg har dog for det meste mad med hjemmefra da det er lige så lækkert.
6 + 7. Period - Anatomy and physiology  
Nok min sværeste med mest spændende klasse.
8 + 9. Period - German IIII 
Super hyggelig og rar klasse. De andre elever og læren er super skøn, samt det er ikke særlig fagligt udfordrende. 
10. Period - Study Hall 
Faktisk bare 45 minutters lektielæsning eller hygge haha 
11. Period - Culinary arts II 
Indtil videre har det bare været gennemgang af hygiejne men vi starter i køkkenet næste uge. 
Hver period tager 45 minutter (6+7 and 8+9 er 45 hver) og mellem hver klasse har du fire minutter til at nå til dit locker, hente dine bøger til næste klasse samt finde lokalet. Og det skal siges der er tre etager på min skole og en hulens masse lokaler.. Men jeg får det til at fungere og jeg har en lang men god skoledag fra 7:35-17... (Inkl. Cross country practice) 
Jeg har ikke lavet noget særligt nogle af hverdagene da jeg ikke rigtig har tid pga lektier. Men fredag aften var jeg inde og se Football hvor vores drenge de vandt en flot sejr. Football kampene er det bedste og jeg har det så sjovt med de andre piger. Søndag efter gudstjeneste tog jeg med en masse fra vores kirke id i samfundet med vores "God's Work - our Hands" t-shirts. Her samlede jeg skrald i en skov i tre timer, og det var faktisk meget hyggeligt. 
Jeg bliver mere og mere en del af det amerikanske og den anden dag kunne jeg ikke huske den danske nationalsang... Ups haha. 
Men jeg kunne ikke have det bedre og jeg nyder livet. 
Himlen under Football kampen 

Mitch, Hannah and I 

Olivia, Lizzy, Hannah and I at the Football game.
 

Melis med vores anatomiske model til anat og physz 

lørdag den 6. september 2014

Første skole dag imorgen!

Nu er det næsten tre uger siden, at jeg stod i lufthavnen og sagde farvel. De sidste tre uger er gået super stærkt, og imorgen tirsdag har jeg min første skoledag. Onsdag aften tog jeg til et arrangement med AFS i min by, hvor en tidligere værtsfamilie havde samlet dette års studenter, leasons (kontaktpersoner) og værtsfamilier. De har en opvarmet pool, og det var der jeg tilbragte det meste af min tid.. Men jeg fik mødt min leason og hendes datter som er et år yngre end jeg selv er, og de virker begge rigtig søde! 

Anna (Rusland, Antonio (Italien), jeg, Leon (Tyskland) og Melis (Tyrkiet).
Melis og jeg i poolen.

Torsdag morgen tog jeg til The Fair. Hvis man skal beskrive The Fair er Roskilde Dyrskue nok det der kommer tættest på. Der er en masse dyr, planter, traktorer osv og konkurrencer for dem. Derudover er der en masse fastfood boder hvis mål er at lave det mest amerikanske, fede mad. Derudover er det i følge de unge også det eneste der sker i Plymouth i løbet af året, så derfor også et samlingssted for dem. Der er også forskellige bands og shows og så videre. The Fair er fra torsdag - mandag (Labour Day). Torsdag eftermiddag havde jeg mit første cross country race/løb. Det gik rigtig fint, og en del over forventning. Jeg blev placeret som nummer 12/60 og nummer 8/25 af pigerne på holdet. Jeg løb 3,1 mile (5k) på 24:41. 
Mad fra the fair. Øverst bagt kartoffel med smeltet ost, bacon is som jeg ikke spiste og tilsidst sukkeræbler og is. De har mindst 100 forskellige slags sundae/flurries. 
Et gruppebillede fra løbet samt et billede af Ellie og jeg iført vores Plymouth uniformer. 

Fredag morgen havde jeg træning, og vi tog ud mod Sheboygan (Michigan Lake) for at løbe langs stranden. Det ligner en sandstrand i Danmark, og hvis man ikke ved det kan man ikke sige at det er en sø. Efter 40 minutters løb, blev resten af tiden brugt på at svømme i de store bølger. Fredag aften var jeg til mit første Football game, som var noget af en oplevelse. Plymouths hold vandt 48-0, så det var en meget overlegen kamp, og alle siger at kampene der kommer efter skolen er startet, er noget mere spændende. Men der var en helt fantastisk stemning, og alle var iklædt orange og sort (skolens farver). 
 
Mathilde, Anna og jeg. 

Lørdag morgen havde jeg mit andet race, hvor jeg blev placeret som nummer 48/260 og igen nummer 8 på pigernes hold. Jeg løb 2,5 miles (4k) på 18:57. Efter mit race tog jeg til the fair, hvor jeg brugte resten af dagen sammen med de andre udvekslingsstudenter. 
Søndag morgen efter kirke kørte min familie og jeg mod Green Bay hvor min værtsmors søster har et Lake House. Her brugte vi det meste af søndagen på vandet hvor vi tubede, stod på vandski og så videre. Vi sad ved bålet indtil sent aften og lavede s'mores. 

Idag mandag har jeg brugt på at køre hjem, og derudover skal jeg lige et smut over på skolen, og putte mine ting i mit locker, inden det går løs med skolen.